Belga Queen

Concept by Antoine Pinto
De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen.

 • Background0
 • Background1
 • Background2
 • Background3
 • Belga Queen-ly yours

  De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen, ondertussen uitgegroeid tot een begrip in België en in het buitenland.

  In een gebouw, Spijker genoemd, daterend van de XIIIde eeuw (Korenstapelhuis - gebouw dat diende om de haventol die uit zakken graan bestond, te innen) creëerde Antoine Pinto een universum dat definitief kom af maakt met de traditionele overbezette brasserie. Hedendaagse gastronomie en architectuur ontmoeten er elkaar op een verbluffende manier.
  De Belgische keuken werd in een hedendaags kleedje gestoken, lichter en met een nationaal tintje door de toevoeging van bier in diverse gerechten. Aan de basis ervan enkel originele kwaliteitsproducten, minutieus uitgezocht bij diverse Belgische ambachtslui die de streektradities volle eer aandoen. De wijnen zijn uitsluitend afkomstig van Belgische wijnboeren verspreid over de hele wereld; de koffie Ponti is een hoogwaardige mengeling van pure Arabica bonen uit verschillende werelddelen en gebrand door een Belgische meester-koffiebrander.

  Al deze kenmerken maken van de brasserie Belga Queen de ‘made in Belgium’ ambassadrice. Of het nu om een zakendiner gaat of om een avondje uit met familie of vrienden, de Belga Queen zet al uw zinnen op scherp.
 • Antoine Pinto

 • Restaurant

 • Terras/Oesterbar

  Uniek gelegen aan de oever van de Leie, in hartje van historisch Gent. Verwarmd winterterras.

  Heerlijke zeevruchtenschotel of een glaasje Champagne met oesters? Onze écailler bedient u vanuit de oesterbar op het buitenterras volgens de regels van de kunst.

 • Bar

 • Lounge

  Op de 3de verdieping, in de nok van het dak, kan u genieten van een intiem diner, een cocktail drink of privé groepsevent tot 55 personen in een bijzonder gezellige sfeer. Zeker te ontdekken !

Shop

Cadeaucheque

Cadeaucheque

Op zoek naar een origineel geschenk? Met een cadeaucheque voor een etentje in Belga Queen valt u zeker in de smaak bij familie, vrienden, klanten of collega’s!

BQ Compilation I

BQ Compilation I

Queen’s voices
Selected and mixed by Joaquin Baixa & Patrick Balzat.

BQ Compilation II

BQ Compilation II

His mistress voice
Selected and mixed by Joaquin Baixa & Patrick Balzat.

Le Consul de Bordeaux

Le Consul de Bordeaux

Original soundtrack of the movie 'Le Consul de Bordeaux'.
Music composed and conducted by Henri Seroka.
Vocals by Lina Rodrigues.

Contact

Belga Queen Gent
Stapelhuis NV
Graslei 10
9000 Gent
BTW BE0479 729 237
RPR Gent
Tel.: +32 (0)9 280 01 00
Fax: +32 (0)9 235 25 95
info.gent@belgaqueen.be
Keuken
Geopend dagelijks van 12u tot 14u30 en van 18u30 pm tot 22.30u (vrijdag - zaterdag tot 23:00).
Tearoom.
Geopend dagelijks van 14u30 tot 18u30
Club
‘DJ sessions’ Elke zaterdag
Locatie
Google maps
Parkings
Map


Reserveer online
Boek nu een parkeerplaats voor de hele avond met Dinner Parking
Parkeren van 18:00 tot 04:59 voor € 5,00

Reserveer hier


Voor de Munt Parking
Voor de Schildknaap Parking

Parking map